افراد پس از «طلاق» همان آدم‌های سابق می‌شوند؟

یک روانشناس با اشاره به آسیب‌های روانشناختی طلاق بر روی افراد و با تاکید بر اهمیت کمک گرفتن از مشاور متخصص برای کاهش این آسیب‌ها، گفت: در بسیاری از موارد پس از طلاق، زمینه مُتلاشی شدن شخصیت در زنان و مردانی که پیشینه ضعف های روانشناختی نیز داشته‌اند وجود دارد، چراکه طلاق همانند بمبی عمل می‌کند که پس از ترکیدن ترکش‌هایش تمام بدن فرد را در بر می‌گیرد و بعضا عوارض منفی آن تا آخر عمر همراه افراد باقی می‌ماند.

دکتر محمد ابراهیم تکلو در گفت‌وگو با در خبرها، درباره فشارهای روانی پس از طلاق بر روی افراد، اظهار کرد: در بیشتر مواقع بازگشت به یک زندگی طبیعی و عادی پس از طلاق، بدون کمک گرفتن از روانشناس متخصص و بدون مطالعه برای پی بردن به آسیب‌های وارد شده به ما در رابطه غلطی که داشته‌ایم و تلاش برای رفع این آسیب‌ها، امکان پذیر نیست.

تکلو با بیان اینکه ممکن است افراد دارای برخی تیپ ها و شخصیت‌های روانی به شکل درست تری با طلاق و جدایی خود برخورد کرده و با آن کنار آیند، این را هم گفت که از لحاظ علمی حداقل شش ماه زمان می‌برد تا افراد آسیب‌ها و آزارهای روانی رابطه پیشین خود را فراموش کنند و این مدت زمان می‌تواند در برخی موارد بیشتر و طولانی‌تر هم شود.


وی افزود: اینکه افراد پس از طلاق همان آدم‌های سابق می‌شوند یا خیر؟ به این امر بستگی دارد که افراد بعد از طلاق چقدر بر روی خود کار کرده‌، آسیب‌های وارد شده بر روان خود را شناخته و برای رفع این آسیب‌ها از مشاورین متخصص کمک گرفته‌اند.


این روانشناس با تاکید بر اهمیت و لزوم استفاده از خدمات روانشناسی و مشاوره پس از طلاق، ادامه داد: مراجعه افراد پس از طلاق به متخصص روانشناس و مشاور بسیار لازم است چراکه مشاور و روانشناس علاوه بر همدلی با فرد طلاق گرفته، آسیب های او را شناخته و این آسیب‌ها را بازسازی می‌کند.


به گفته وی، متناسب با تیپ شخصیت افراد ممکن است آسیب‌های روانی طلاق بر روی روان برخی تا آخر عمر به جا بماند و اثرات بد و منفی خود را تا سالها برای افراد به همراه داشته باشد.


تکلو معتقد است در حالی برخی زنان و مردان تمام تلاش و انرژی خود را صرف رابطه گذشته خود کرده‌اند که در نهایت آن رابطه به‌ جدایی ختم شده است و از این رو پس از طلاق نیز انرژی کافی و لازم برای برقراری یک ارتباط سالم دیگر و ازدواج مجدد را ندارند.

این روانشناس همچنین این را هم گفت که بخشی از فشارهای روانشناختی پس از طلاق به جنبه‌های فردی معطوف می‌شود، به طوری که افراد دائما با خود فکر می‌کنند چرا یک انتخاب و ازدواج غلط داشته‌اند و علیرغم صرف عمر و انرژی و توان در این رابطه کارشان نهایتا به جدایی ختم شده است.


وی در رابطه با بُعد فردی فشارهای روانی پس از طلاق بر روی افراد، بیشتر توضیح داد: افراد پس از طلاق دائما با خود فکر می‌کنند آیا می‌توانند رابطه درست دیگری را تجربه کرده و ازدواج مجدد داشته باشند یا خیر؟. از سوی دیگر برخی افراد نیز به دلیل ازدواج غلط و تجربه ناخوشایندی که داشته‌اند به طور کلی نسبت به ازدواج بدبین شده و تصمیم می‌گیرند تا آخر عمر مجرد باقی بمانند. گاهی نیز نگاه افراد نسبت به "زنان" و "مردان" تغییر کرده و با خود فکر می‌کنند تمام زنان یا مردان نظیر همسر سابق آنها رفتارهای اشتباه دارند و از این رو نباید ازدواج کرد.


تکلو با بیان اینکه ممکن است ارتباطات اجتماعی افراد پس از طلاق تحت الشعاع قرار گرفته و افراد در ارتباطات معمولی خود با همکاران و دوستان و... واکنش تدافعی داشته و خشم و کینه خود از جنس مخالف را آشکارا بروز دهند، تصریح کرد: در بسیاری از موارد نیز دیگران نسبت به زنان و مردان طلاق گرفته به دید یک "طعمه" نگاه می‌کنند که می‌توانند خواسته‌های خود را به آنها تحمیل کنند. به دلیل آسیب‌ پذیری این افراد دیگران احساس می‌کنند راحت تر می‌توانند به آنها نزدیک شده و خواسته‌هایشان را به آنها تحمیل کنند.


این روانشناس با بیان اینکه لفظ "مطلقه" اشتباه بوده و خود این لفظ فشار روانی بالایی را به افراد اعمال می‌کند، ادامه داد: دیگران تصور می‌کنند چون افراد طلاق گرفته اعتماد به نفس و عزت نفس خود را با این جدایی از دست داده اند، به راحتی می‌توان به آنها نزدیک شد و هیچ محدودیت و منعی برای ارتباط و نزدیک شدن به این افراد وجود ندارد. در مقابل نیز افرادی که طلاق گرفته‌اند ممکن است به دلایلی نظیر عدم استقلال و ضعف‌ها و آسیب‌های روانشناختی موجود تن به خواسته‌های غلط دیگران دهند.


وی در پایان سخنان خود با یادآوری لزوم کمک گرفتن افراد پس از طلاق از مشاوران متخصص برای از بین بردن آسیب‌های روانشناختی وارد شده بر روان خود، خاطر نشان کرد: برای از بین بردن ضعف های روانشناختی و خلاء‌ها و آسیب‌های وارد شده بر روان پس از طلاق، لازم است از کمک مشاوران متخصص در این زمینه بهره برد تا افراد وارد ارتباطات غلط دیگر نشده و ضعف‌ها و اشتباهات پیشین خود را در ارتباطات بعدی تکرار نکنند.


انتهای پیام



پست های مرتبط

پیام بگذارید